Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Latest Forum Threads in VMware Communities

older | 1 | .... | 6701 | 6702 | (Page 6703) | 6704 | 6705 | .... | 6759 | newer

    0 0

    Does anyone have any insight to the error message "The Display protocol for this desktop is currently blocked by a firewall" via Horizon View?


    0 0

    Hi,

     

    how can I retrieve users from SSO-Domain (VIAccount -User) assigned to SSO-Domain group (VIAccount -Group)?

     

    I can list users and groups from SSO-Domain but I cannot find mapping between them.

     

    For example: How can I list users assigned to group "VSPHERE.LOCAL\Administrators"

     

    Best regards,

    Martin


    0 0

    I'm trying to create more limited permissions in our vcenter environment, but every role I assign my users to, none of them have console permissions and receive the below:

     

    A server error occurred.

    Unable to connect to MKS: Permission to perform this operation was denied.

    Check the vSphere Client server logs for details.

     

     

     

    My role is as follows:

     

    The only role that works is administrator.

     

    vsphere_client_virgo.log is not showing me much, beside me getting a lot of the following:

    [2018-12-11T20:25:01.863Z] [INFO ] e-console-message-pool-79825  c.vmware.vise.vim.commons.mks.tomcat.RemoteConsoleMessageInbound  Encountered EOF character, sleeping for 100 ms.

    [2018-12-11T20:25:01.863Z] [INFO ] e-console-message-pool-15192  c.vmware.vise.vim.commons.mks.tomcat.RemoteConsoleMessageInbound  Encountered EOF character, sleeping for 100 ms.


    0 0

    Bonjour à tous, j'ouvre un sujet de discutions car je ne pense pas être le seul dans ce cas à l'avenir.

     

    Je suis avec 2 serveurs HP ProLiant DL380 Gen9 avec esxi 6.0.0 Update 2 (Build 4600944) installé. Je souhaite passer sur la version 6.7 pour le support Windows serveur 2019.

     

    J'ai téléchargé l'image custom HP pour obtenir un iso avec drivers intégrés (VMware-ESXi-6.7.0-Update1-10302608-HPE-Gen9plus-670.U1.10.3.5.12-Oct2018).

     

    Mais lors de la tentative de MAJ avec une clé usb bootable un message me prévient qu'il n'est pas possible de garder les données

     

    VMFS_error.JPG

     

    D’où vient le problème ?

     

    Merci pour votre aide par avance.


    0 0

    Hi guys,

    I just received my new components for the cluster and I'm in the middle of configuring the whole thing...

    I have a problme though I can't really find a good guide on how to connect my SAN to the vcenter cluster...

     

    My hosts are DL380p G8s with emulex 10gbps cards on a qlogic 574810 chpset

    My SAN is a HPE StoreVirtual 4530 also with the same card and everything is going through a 10gbps switch from dell (powerconnect 8204f)

     

    I managed to create the volume via HPEs CMC (Centralized Management Console) and set the IP for the bonded connection of the 2 10gbps ports...

    I tried to connect to it from just esxi and I can add it as a software iSCSI which doesn't really sound correct but also I don't see the datastore being available for selection...

    I cannotadd it as a static target either for some reason... if I do "configure iSCSI" instead of "software iSCSI" it keeps posting errors about unbound ports etc... I'm not really sure how to get out of it...

     

    Can somebody help me?

     

    Thanks!

     

    Fabio


    0 0

    Hello

     

    I have a single ESXi 5.5 server that needs a security patch. I have uploaded the patch onto the local datastore and want to install it via CLI. I have followed VMware's instructions on this but I get stuck at check the directory. cd can't cd to /vmfs/volumes/datastore1

     

    I can get to /vmfs/volumes but not any further down the directory, I was thinking it might be a permissions issue? I'm not a Linux expert tbh.

     

    I would use VUM but we have been having issues so I just need it quickly updated via the CLI, any help would be appreciated.

     

    Thanks


    0 0
  • 12/28/18--08:34: Sharing VMDK in ESXi 6.7
  • Hello,

     

    I am trying to share one VMDK with 2 VMs using the following article.

     

    https://theitbros.com/share-disk-between-vms-on-vmware-esxi/#comment-27539

     

    The VMDK is added to both VMs and the Windows operating system can see the disk, but both VMs cannot see the same data. Each VM can only see what it has written to the disk.

     

    The above article mentions using LSI Logic SAS, but I would like to use Paravirtual and can see the option for SCSI bus sharing - Virtual.

     

    Can anyone assist in resolving this?

     

    Thanks in advance

    JD


    0 0

    It seems like a pretty simple thing to look for, I just want an export saying Group A has these members, Group B has these members, etc.

    I haven't been able to figure it out, but I am just starting out with PowerCLI.

     

    I can get a list of all users or all groups easily enough with Get-VIAccount, but I don't know how to view the relationship between them.

     

    (edit) Just to clarify, this is without using any AD or LDAP. The local account database for Vcenter.


    0 0

    We have esxi 6.0 on one vmhost,

    vCenter 6.5

     

    Datastore = one local drive 3tb

    dell_das_datastore = 21TB

    Both show up on the VMhost as Datastore's

     

    When adding a hard drive to any existing VM we see the "Datastore (3tb)" but do not see the "dell_das_datastore = 21TB"

     

    help!


    0 0

    Hi,

     

    I wonder how can I discover  the esx host from a call or a command to vSphere 6.0.0, Linux from the VM name.

     

    Possibly via vSphere API, govc, pyvmomi, perl SDK

     

    Regards, GQ


    0 0

    Hi,

     

    This is a bug with Vmware version 10 - 11.0.2  still not fixed. MacOS latest on new gen macbook with USB-C.

     

    Currently you have to set a static IP on the Virtual Machine if you want to connect.

     

    DHCP DISCOVER packet egresses Fusion with MAC of HOST machine instead of Virtual Machine NIC.

     

    Please FIX!


    0 0

    Just testing out VMWare Sphere and ESXI 6 logging in on the web, and aside from the issues with lack of mouse in console, providing you can finish and install VMWare Tools after install, it seems ok..

     

    I've battles with Windows 2000 Server and i don't expect Windows XP will any easier

     

    So this bring me to question. ? Aside for networking, basically plug and play in web browser, is VSphere Web ready for public release over standalone client? Aside from being in a web browser, and networking made easier in VM,.. from the fact of users wanting to get along with it in a production environment and "just work", I would gladly say stick with standalone client.. As the Web based version is just not the trouble its worth, unless you absolutely need it..

     

    Anyone agree ?  Thoughts ?  Seen posts around mention USB controller -- adding to VM hardware would fix up mouse, which it doesn't for me..

     

    But luckily keyboard still works so long as i can Alt and TAB between OS install screens.

     

    First impressions = Good for convenience and networking, but that's about it really...  Although i havan't tried other OS's, based on the trouble i've had so far, i don't think i'd want to..


    0 0

    I have ESXi 6.5, no vCenter. I created like 5 port groups. I was having trouble getting network connectivity with the one that I attached a VM vNIC to; so, I tried to change the port group to test another one, but the drop down only has one port group available. What's going on there?

    I have 3 vSwitches. Two are each teamed to two uplink ports and the third has only one uplink port. There are one or more port groups connected to each vSwitch.

    I created a new port group to test and then I could change to that port group. So, why are the others not showing up in the VM edit drop down?


    0 0
  • 12/28/18--10:47: Disappearing printers
  • Hello:

    I am curious if others are having this issue.  I am not entirely sure but I suspect it's an issue with Writable Volumes, because deleting and re-creating the Writable for affected users is fixing the issue.

    Users connect in from clients running Windows 10 LTSB, running the Horizon Client 4.9 software.  Recently after we upgraded to AppVol 2.14.2, users are calling in regarding one or both of the locally installed printers on the clients are disappearing in the VM.  The printers in the VM are passed through by ThinPrint from the client.  I have not been able to pinpoint the issue but I think it might be AppVol doing something with the printers.

    Is there anything I can check or look at, to try and pinpoint this?  I've started to look through AppVol logs.  I have seen past activity with AppVol and printers and wondering if the 2.14 version does something different as we had not had this problem until now.

    Thanks in advance.


    0 0

    Skype For business randomly crashing (just regular usage, not audio/video)

    Any insight appreciated. 

    Are there horizon specific MS patches?  

    Similiar to Citrix VDI patches here https://support.microsoft.com/en-us/help/4294971/skype-for-business-2016-or-2015-lync-2013-crashes-in-citrix-vdi

     

    We're using the below

    Horizon:

    7.4 agent

    4.8 client


    0 0

    Hello. I need to turn off one of the FC switch for maintenance. To turn off the switch smoothly, I want to set the manual path selection mode and switch all datastores to the second switch. I have a lot of datastores, so I wanted to create a csv file in which I could see invofrmation to be sure that I did not miss anything: For example:

    Host         |Datastore|ActiveTarget192.168.1.2  | DS-01     |21:00:00:1b:32:8f:d0:a5 

    Unfortunately, all that I found on the Internet and tried to do it myself is to get HBAName, Target and State. I dont know how to comapre HBAName like "vmhba1:C0:T4:L1" with Identifier of Datastore and convert this to Datastore Name in one csv file.

    Please, halp :)


    0 0

    Can anyone tell me if the E5-2630Lv3 processor is compatible with ESXi Host 6.7?  I see in the compatibility list that the E5-2600 v3 and v4 is, but my question deals with the E5-2630L part. Does the compatibility list mean anything in the 2600 series?


    0 0

    I have a test VM given to me with a single .vmdk and provisioned as "Thick provisioned, lazily zeroed".

    I can open it in Workstation but I need it to run in ESXi but it fails with the below error....

     

    Unsupported or invalid disk type 2 for 'nvme0:0'. Ensure that the disk has been imported.

     

    ESXi host is 6.7 so the nvme controller is supported. Just the disk type needs to be thin provisioned disk type 6.

    I tried the vmware-vdiskmanager.exe using the examples given and ran the below command....

     

    "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vdiskmanager.exe" -r C:\temp\sourcedisk.vmdk -t 6 C:\Temp\newdisk.vmdk

     

    But it gives me the error...

    "VMware Virtual Disk Manager can only convert to ESX thin disks if the destination is remote."

     

    So then I try with the -h switch like I found in google searches/examples...

    "C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vdiskmanager.exe" -r C:\temp\sourcedisk.vmdk -t 6 C:\Temp\newdisk.vmdk -h 192.168.x.x -u root -p doofushead

     

    But get the error below.....

    C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Workstation\vmware-vdiskmanager.exe: unrecognized option 'h'

     

    Can someone shed some light into this?

    How can I get the VM's disk converted to a supported disk for an esxi server?

     

    Thanks


    0 0

    I installed Mac OS X Mojave Beta 5, and now when I start a VMWare Fusion guest (Windows 10) my keyboard and mouse are not working in the guest. When I was using OS X Mojave Beta 4, they worked fine. Any thoughts on a solution to get my keyboard and mouse to start working again?


    0 0

    Hi,

     

    we discovered an error in a customer environment which is reproducable in our LAB which is completely fresh installed.

    We use a clean Windows7 x64 VM, fully patched with Horizon View 7.4 Agent and AppVolumes 2.14.

    Single Appstack, only Firefox 60.0.2 64bit German Version.

    Clean User Profile, no Profile Management solution for testing

     

    Starting Firefox works fine - open, browse, close.

    Open again/browse/close works fine for several times. But if you open some tabs, stop using firefox for some minutes and close it, it won't open again.

    Firefox is on the newest Version, so no update in the background.

    -Safe-mode :not working

    -deleting FireFox Profile :not working

    -same behavior with View Agent 7.3.2, AppVolumes Agent 2.13.3, old AppVolumes Template.

    -Copying the FireFox program directory to c:\temp and start FireFox from there works fine

     

    Any Idea how to find out whats going on here ?

    Is there a possibility to debug the AppVolumes driver ?

     

    Jens

     

    Firefox Crash error:

    crash.main.2
    1529515938
    255c0e7f-d871-4029-a520-81c8c5274a82
    ServerURL=https://crash-reports.mozilla.com/submit?id={ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}&version=60.0.2&buildid=20180605201706
    StartupTime=1529515938
    SafeMode=0
    ProductName=Firefox
    Vendor=Mozilla
    InstallTime=1529515554
    CPUMicrocodeVersion=0x42a
    ReleaseChannel=esr
    Version=60.0.2
    StartupCrash=1
    BuildID=20180605201706
    ProductID={ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}
    CrashTime=1529515938
    UptimeTS=7.105649
    BlockedDllList=
    SystemMemoryUsePercentage=31
    TotalVirtualMemory=8796092891136
    AvailableVirtualMemory=8794795450368
    TotalPageFile=6439596032
    AvailablePageFile=5348102144
    TotalPhysicalMemory=3220758528
    AvailablePhysicalMemory=2209562624
    MozCrashReason=MOZ_RELEASE_ASSERT(globalObj)
    ThreadIdNameMapping=4112:"Gecko_IOThread",3000:"Timer",3904:"Link Monitor",3568:"Socket Thread",4160:"JS Watchdog",

     

     

    minidump Analysis:

    Windows 7 Version 7601 (Service Pack 1) MP (2 procs) Free x64
    Product: WinNt, suite: SingleUserTS
    kernel32.dll version: 6.1.7601.24094 (win7sp1_ldr_escrow.180330-1600)
    Machine Name:
    Debug session time: Wed Jun 20 13:42:29.000 2018 (UTC - 4:00)
    System Uptime: not available
    Process Uptime: 0 days 0:00:01.000  Kernel time: 0 days 0:00:00.000  User time: 0 days 0:00:00.000
    TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\oca.ini, error 2
    TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\winxp\triage.ini, error 2
    TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\user.ini, error 2
    *******************************************************************************
    *                                                                             *
    *                        Exception Analysis                                   *
    *                                                                             *
    *******************************************************************************
    
    TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\guids.ini, error 2
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for firefox.exe
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for firefox.exe
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for mozglue.dll
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mozglue.dll
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for nss3.dll
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nss3.dll
    TRIAGER: Could not open triage file : e:\dump_analysis\program\triage\modclass.ini, error 2
    GetUrlPageData2 (WinHttp) failed: 12029.
    
    FAULTING_IP: 
    xul+e1439f
    000007fe`e957439f cc              int     3
    
    EXCEPTION_RECORD:  ffffffffffffffff -- (.exr 0xffffffffffffffff)
    ExceptionAddress: 000007fee957439f (xul+0x0000000000e1439f)   ExceptionCode: 80000003 (Break instruction exception)  ExceptionFlags: 00000000
    NumberParameters: 1   Parameter[0]: 0000000000000000
    
    DEFAULT_BUCKET_ID:  STATUS_BREAKPOINT
    
    PROCESS_NAME:  firefox.exe
    
    ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0x80000003 - {EXCEPTION}  Breakpoint  A breakpoint has been reached.
    
    EXCEPTION_CODE: (HRESULT) 0x80000003 (2147483651) - One or more arguments are invalid
    
    EXCEPTION_PARAMETER1:  0000000000000000
    
    FAULTING_THREAD:  000000000000035c
    
    PRIMARY_PROBLEM_CLASS:  STATUS_BREAKPOINT
    
    BUGCHECK_STR:  APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT
    
    IP_ON_HEAP:  00000000008fd500
    The fault address in not in any loaded module, please check your build's rebase
    log at \bin\build_logs\timebuild\ntrebase.log for module which may contain the address if it were loaded. FRAME_ONE_INVALID: 1 LAST_CONTROL_TRANSFER: from 00000000008fd500 to 000007fee957439f STACK_TEXT: 00000000`0022f160 00000000`008fd500 : 00000000`0022f878 00000000`0afae240 00000000`00000003 00000000`0022f1a0 : xul+0xe1439f 00000000`0022f168 00000000`0022f878 : 00000000`0afae240 00000000`00000003 00000000`0022f1a0 00000000`0080a9a0 : 0x8fd500 00000000`0022f170 00000000`0afae240 : 00000000`00000003 00000000`0022f1a0 00000000`0080a9a0 00000000`0a424020 : 0x22f878 00000000`0022f178 00000000`00000003 : 00000000`0022f1a0 00000000`0080a9a0 00000000`0a424020 00000000`00000000 : 0xafae240 00000000`0022f180 00000000`0022f1a0 : 00000000`0080a9a0 00000000`0a424020 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x3 00000000`0022f188 00000000`0080a9a0 : 00000000`0a424020 00000000`00000000 00000000`00000000 000007fe`eb568f18 : 0x22f1a0 00000000`0022f190 00000000`0a424020 : 00000000`00000000 00000000`00000000 000007fe`eb568f18 00020021`00000011 : 0x80a9a0 00000000`0022f198 00000000`00000000 : 00000000`00000000 000007fe`eb568f18 00020021`00000011 01d408be`0f3a99d3 : 0xa424020 STACK_COMMAND: ~0s; .ecxr ; kb FOLLOWUP_IP: xul+e1439f 000007fe`e957439f cc int 3 SYMBOL_STACK_INDEX: 0 SYMBOL_NAME: xul+e1439f FOLLOWUP_NAME: MachineOwner MODULE_NAME: xul IMAGE_NAME: xul.dll DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 5b171132 FAILURE_BUCKET_ID: STATUS_BREAKPOINT_80000003_xul.dll!Unknown BUCKET_ID: X64_APPLICATION_FAULT_STATUS_BREAKPOINT_xul+e1439f WATSON_STAGEONE_URL: http://watson.microsoft.com/StageOne/firefox_exe/60_0_2_6730/5b170b9f/xul_dll/60_0_2_6730/5b171132/80000003/00e1439f.htm?Retriage=1 Followup: MachineOwner --------- 

older | 1 | .... | 6701 | 6702 | (Page 6703) | 6704 | 6705 | .... | 6759 | newer